מפעילת חוגים לגנים רוצה 'לגנוב' לקוחות ממפעילים אחרים

דבר יישר כח, עברתי על כמה פסקי הלכות ומאוד נהנתי מן הבהירות וצירוף המקורות לכל דין. תודה רבה.
יש לי שאלה,
אשתי מפעילה חוגים והפעלות עם חיות, והיא מתקשרת ומציעה את עצמה למוסדות (גנים ומעונות בעיקר) חרדיים, ויש מקומות שהיא יודעת שיש כבר גוף אחר שעובד עם המוסד הנ"ל אך המחירים שלה יותר נוחים , וגם הגוף הנ"ל אינם שומרי תורה ומצוות, האם יש בזה בעיה של עני המהפך בחררה? או שזכותו של המוסד להחליט ולהעדיף אישה חרדית על פני חילונית וגם מחירים יותר נוחים?

תשובה:

שלום רב,

מותר לאשתך להציע את עצמה למוסדות אלו.

מקורות:

אין איסור 'עני המהפך' אלא אם כן יש לראשון בסיס להסתמך שימשיכו לעבוד איתו.

במקרה זה אין שום הבטחה להמשיך לעבוד עם הראשון לתמיד, גם לא מדובר בעבודה עם המשך אחד, אלא בהזמנת עבודה כל פעם מחדש. גם הצורך לחוג זה אינו קבוע אלא משתנה כל הזמן ויכול גם להיפסק. עיין שו"ת מהרש"ל סי' לו ד"ה והנה מאחר לעניין אם שכרו עובד לתקופה מסוימת שמותר לעובד אחר להציע את עצמו לאחר הזמן.