מועד עליה לתורה בבר מצווה

שלום רב לכבוד הרב
תאריך בר המצווה של בני ב"ה הוא כ' באייר תשע"ז. שבת בר המצווה בה יעלה לתורה תהיה ב"ה בפרשת בהר בחוקותי. שמענו ממספר אנשים שמכיוון שפרשות אלה כוללות קללות לא כדאי שיעלה לתורה לראשונה בשבת זו אלא כדאי לדחות את העליה לתורה לשבת שאחרי. האם נכון? מה ההלכה – לקיים את העליה לתורה במועדה בפרשה זו או לדחות לשבת שאחרי?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני לא שמעתי מעולם על סיבה כזו לדחות את המועד העליה לתורה. באופן כללי יש כאלה שעולים לתורה רק לאחר הבר מצווה ויש שעולים לפני הבר מצווה כפי שאתם נוהגים. אכן במגן אברהם סי' רכה סק"ד שהביא מנהג זה שהנער עולה וקורא בתורה מדבר על השבת שאחרי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם יש במשפחה או ין המוזמנים אנשים שעשויים להפגע מכך יש לדחות. לעצם הענין אין תיקון ראוי יותר לסבל שעברנו בשואה כהכנת בן לעול מצוות, תפילין ועלייה לתורה! העיקר שיזכור להמשיך ולקיים את המצוות בגאון ובגאווה יהודית ולא יפסיד אף יום מהנחת תפילין.

  2. שלום רב,

    בר המצווה של בני יוצא ביום שישי כא' שבט , האם אוכל לוותר על העלייה לתורה בשבת ובני יעלה לתורה ביום שני לאחר כן בלבד?

  3. אין כל חיוב לעלות לתורה בשבת, עשו איך שנוח לכם, העיקר שידע את חשיבות התפילין והמצוות ויקפיד לשמור הכל בקפדנות ובשמחה כל ימיו. רוב נחת.