תרומות ומעשרות מעץ בגינה

שלום
יש לי עץ רימון בן ארבע שנים ויש עליו כחמישה עשר רימונים. חלקם נראים כבר בשלים.
אני צריך לחכות שתהיה כמות של רימונים ראוים למאכל כדי לעשות הפרשת תרומות ומעשרות או מספיק שנים שלושה כעת השביל כל העץ?
צריך לעשות תרומה גדולה ואחר כך תרומת מעשר? איך הסדר?

תשובה:

שלום רב

חיוב הפרשת תרומות ומעשרות הוא כאשר הם הגיעו לגמר מלאכה. לכן, רק אחרי שקטפת את הפירות הם מתחייבים במעשר, אם קטפת שלושה, הם חייבים ושאר הפירות עדיין לא חייבים, לכן תפרש על אלו שקטפת וכשתקטוף עוד אחרים תפריש גם עליהם, אבל לא ניתן להפריש עכשיו על הפירות שעדיין על העץ.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.