נטחן לאחר הפסח

שלום וברכה!
רציתי לדעת האם כאשר כתוב על מוצר שקניתי (קורנפלקס) ״יוצר לאחר פסח תשעו״ מספיק ? או שצריך שיהיה כתוב עוד משהו כמו נטחן לאחר הפסח..
תודה רבה והמשך שבוע נהדר!

תשובה:

שלום רב,

אם אם אתה רוצה להחמיר על עצמך ולרכוש רק מוצרים שנעשו לאחר הפסח, למרות שלכתחילה ניתן להשתמש במוצרים שנמכרו במכירת חמץ כדת וכדין (וכך גם אני נוהג). די בכך להחמיר בכך שהייצור הוא לאחר הפסח. הקמח עצמו ככל הנראה הוא לא חמץ כפי שכבר הבאנו בכמה תשובות באתר.

בהצלחה