ספק חמץ שעבר עליו הפסח

חבילת מסטיק שנקנתה אחרי הפסח ולא ידוע אם בעל החנות מכר את החמץ מה דינה של החבילה?

תשובה:

שלום רב

מספק יש להקל. כלל לא ברור שיש חמץ במסטיק, וגם אם כן אפשר שהוא נמכר לגוי, כמובן שבמידה וניתן לבדוק בנקל אם נעשתה מכירת חמץ, יש לעשות זאת.

מקורות:

חמץ שעבר עליו הפסח הוא איסור דרבנן, וכאשר מדובר בספק חמץ, וגם אם יש חמץ הוא על ידי תערובת באופן שאין כזית מהחמץ במאכל ובודאי לא עברו עליו בל יראה ובל ימצא, וגאי ניתן להאמר הכלל שספק דרבנן לקולא.

כמו כן יתכן שהמסטיקים הגיעו לנות כבר אחרי פסח ונמכרו במקום אחר.