האם מותר לאכול לפני הכלבה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם יש לי כלבה בבית ואנחנו שמים את האוכל והמים שלה בבית ואנחנו רוצים להוציא אותה עם רצועה מחוץ לבית או שבגינה שתעשה צרכים ונועלים אותה שם,ובזמן הזה אין לה גישה לאוכל כי היא לא בבית,האם בזמן הזה מותר לי אישית לאכול כי שמעתי שאומרים שאסור לאכול לפני שאני דואג שיהיה אוכל לבעלי חיים והכלבה לא נגישה בזמן הזה שהיא מחוץ לבית לאוכל אז מה אפשר לעשות

תשובה:

שלום רב,

אכן צריכים לדעת שזו הלכה פסוקה ומוזכר כמה פעמים בגמרא: "אמר רב יהודה אמר רב: אסור לאדם שיאכל קודם שיתן מאכל לבהמתו, שנאמר: ונתתי עשב בשדך לבהמתך והדר ואכלת ושבעת". (ברכות מ,א, וגם בגיטין סב). אבל ברור שהכוונה היא להאכיל את הבהמה לפני האדם, וכשם שהאדם אינו אוכל כל היום, אלא אוכל כמה פעמים ביום, כך אני מניח שהם צרכי הכלבה לאכול כמה פעמים ביום, ואת הצרכים הללו של אכילתה, יש להקפיד שהם יהיו לפני הצרכים שלך – הארוחות או האכילה שלך

אגב, ראה מגן אברהם סי' קסז ס"ק יח ששתיה מותר לשתות לפני ההבמה כשם שרבקה אמרה לאליעזר "שתה וגם לגמלך אשקה".

לכן, אם הכלבה עדיין לא אכלה, דאג לך שתתן לה לאכול לפני שאתה מוציא אותה והולך לאכול בעצמך.