יין של שביעית לאחר זמן הביעור בשוגג

שלום

ברשותי יין אוצר בין דין, עד מתי אפשר להפקיר אותו? האם אפשר להפקיר אותו היום ערב חג שני?
חייב להפקיר אותו בפני שלשה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לרוב הדעות החובה להפקיר היא בערב יום טוב הראשון, אלא שלחומרא לא זוכים בו עד מוצאי יום טוב אחרון, כך שנראה שיש לשפוך אותו. במקרה שהיית שוגג ולא ידעת מחובת הביעור, תוכל בדיעבד לסמוך על שיטת הפוסקים שבשוגג לא נאסר ויש להפקיר מיד בפני שלושה אנשים, ראה שערי צדק פרק יט סעי' ב, ס' השמיטה פרק ט סעי' י, מנחת שלמה סי' נא אות יז. בפרט שכאן יש צירוף נוסף שיתכן שזמן הביעור הוא עתה בערב יום טוב אחרון.

חג שמח.