אפילציה וגילוח באזור מתחת לעין בלחי

האם מותר לעשות אפילציה זה מן דבר ששורף את השורש של השערה ולא תולש אותה , האם מותר לעשות את זה בעצם של הלחיים כלומר באזור מתחת לעין ?
ועוד שאלה עד איפה מותר לגלח בלחיים למעלה כלומר באזור מתחת לעין

תשובה:

שלום רב

שיעור רוחב הפיאות להלכה הוא כל רוחב צדעי הראש, כפי שתוכל לראות בהרחבה כאן. מתחת לעין אני חושב שזה כבר חורג מהצדעים ואפשר להקל. יש קצת מקום לחשוש בזה לאיסור של לא ילבש, אולם אם המראה חריג והדבר נעשה מחמת בושה ולא לצורך סתמי של יופי, יש להקל.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    הרב יהודה ברכה ראש כולל יחווה דעת מביא להתיר בספרו כן מדין ספק ספיקא (שו"ת ח"ה), וחולק שם על פסקו של הרב שלום מאיר סיאני בספרו בל תקיף עמ' י"ז שמביא בשם הרמ"ע מפאנו שכל מקום 'ציר העין' הרי הוא מכלל דין 'פאות הראש' משום שהוא דעת יחיד, אולם טוב להחמיר בצורה ובאופן ויש צורך בהתבוננות יותר.