פרוזבול על פסק דין למזונות

קיבלתי בבית הדין הרבני פסק דין למזונות קטין ואשה וכן פסד בנושא כתובה האם עליי לחתום על פרוזבול תשעו טרם ראש השנה או שאין כלל חחשש לכספים

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני פסק דין של בית הדין אינו זקוק לבי"ד משום שהוא נחשב כ"גבוי". ראה שו"ע חו"מ סי' סז סעי' ח'.

מלבד זאת, החוב הזה הוא חוב מתמשך שנוצר לאחר ראש השנה – כלומר, מידי חודש חל החיוב של אותו חודש. וחוב כזה אינו נשמט. אבל ברור שכדאי תמיד לעשות פרוזבול על שלל החובות, בנקים וכד'.