ההבדל בין אשכנזים לספרדים בעריכת פרוזבול

הלוואתי כסף לאחותי לפני חמש שנים האם אני צריך לחתום על פורזבול האם הלכות בין אשכנזים לספרדים

תשובה:

שלום רב,

כן. מאחר שאין תאריך פרעון, לא תעשה פרוזבול החוב ישמט.

יש הבדל בין הספרדים לאשכנזים האם צריך לעשות פרוזבול לפני בית חשוב או לא. לדעת השו"ע וכך פוסקים הספרדים צריך לעשות זאת בפני בית דין חשוב שבעיר (שו"ע חו"מ סי' סז סעי' יח). והרמ"א שם חולק, שדין בשלשה אנשים, וכך נוהגים האשכנזים.

אבל מספיק אם כותבים בפרוזבול שהם ממנים את הבי"ד החשוב, ואין צורך להופיע בפניהם (ראה שו"ת יביע אומר ח"ד חו"מ סי' ו', ושו"ת אור לציון שביעית שמיטת כספים).

תוכל לעשות פרוזבול כאן

בהצלחה