ביקר אצל רופא בשבת לאחר שסבר שהביקור חינם

בעירינו (עיר חרדית) פועל מוקד רפואי בשעות הלילה ובשבתות. במשך השבוע יש השתתפות ובשבת הכניסה היא חינם, כך התנהל הענין במשך כ-15 שנה.
באחד השבתות בתי נחבלה והיינו שם באיזור אז החלטנו לקפוץ לשם ולוודא שהכל בסדר, הרי בסה"כ זה חינם.
נכנסנו לשם ובתי לא שיתפה פעולה אך הגוי של שבת רשם את שמינו וכתובתינו והרגיע אותנו שהכל בסדר. ביום ראשון התקשרו אלינו שעלינו לשלם כ-50 ש"ח, עקב כך שהתנאים השתנו והביקור עולה כסף אף בשבת ואף ציינו שרשום בכניסה למקום נוהל התשלומים.
השבתי להם שאינני קורא בשבת תנאי תשלום וודאי שלא עלה על דעתי שאני צריך לשלם על ביקור זה והייתי חושב פעמיים אם הייתי יודע שכניסתי למקום עולה לי כ-50 ש"ח.
האם אני חייב לשלם?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תחשוב עתה פעמיים אם משתלם לשלם 50 ש"ח, או סכום אחר ושלם כמה שהיה משתלם לך לשלם.

מקורות:

במקרה זה יש אי הבנה. המבקר התכוון שהביקור חינם כמו שהיה 15 שנה ולא עלתה על דעתו שהוא צריך לעיין מחדש בנוהל התשלומים התלוי בכניסה. הרופא הסתמך על הכתוב בנוהל התשלומים. לכן יש לשלם כפי ההנאה.