האם עלי להתריע לבעל הבית הגוי שגונבים אותו

בס"ד
שלום רב!
אני עובד בתור סמנכ"ל במפעל גדול ואני רואה איך המנכלי"ת גונבת באופן שיטתי את בעל העסק באופן ברור ולא משתמע לשתי פנים!! בעל העסק הוא גוי, אבל קשה לי לראות גזל זה, האם מותר וחובה לדווח לבעל עסק גדול שהוא אינו יהודי על עובדת במפעל שהיא יהודית שגונבת בוודאות ממנו? חשוב לציין אין כאן נקמה אישית ח"ו וכד', רק לשאול ולדעת רצונו יתברך!! אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, תודה!

תשובה:

שלום רב,

גזל הגוי אסור. לכן ודאי שאסור לעשות מה שעושה המנכלי"ת. אולם לשאלה אם עליך להודיע לבעל הבית זו שאלה מצד דין השבת אבידה. שנפסק בשו"ע שאין להשיב אבידה לגוי. אלא אם כן יש קידוש ה' מעצם ההשבה. אולם במקרה הנוכחי, אני חושב שכנגד הגילוי הנאות שלך, יש גם חילול ה' מצד המנכלי"ת שגונבת אותו. לכן שב ואל תעשה עדיף.