איסור הנאה בסתם יינם

קבלתי מתנה מאימא של שכנה שהיא גויה פסלון ובו יין לא כשר וגם בונבוניירה, טענתי בפני האימא של השכנה שאסור לנו לאכול שוקולד לא כשר, וגם היין שבפסלון לא כשר.
לקחתי את הפסלון עם היין כשראיתי שהם נעלבים ואמרתי להם שאני אשאל שאלת רב, ואז חשבתי לעצמי אולי אני אביא זאת לגויה שאני מכירה, אך הבנתי משאלות דומות שאסור לתת לגוי מתנה שאינה כשרה, ובטח לא הפסלון.
האם אני צריכה לשבור ולזרוק לפח.
וכך אני פוטרת את עצמי מהעול הזה?
מה אני אמורה לעשות, זה מאוד מציק ומטריד את מנוחתי/
אני מצטערת שהתחשבתי בהם ולא בי ובבורא עולם שהוא הכי חשוב לי.

תשובה:

שלום רב

אם מדובר ביין שבא ממוסלמי שאינו עובד עבודה זרה, יש להקל לתת אותו לגוי, אולם אם הוא ממקומות שמאמינים בנצרות או שאר עבודה זרה, יש להחמיר. בכל מקרה צדקת שאתם לא תוכלו כמובן להשתמש בזה, אלא שלא היית צריכה לומר זאת לאותה שכנה… ניתן היה פשוט לקבל את המתנה לומר יפה תודה רבה מקרב לב ולשמח אותה, ואז להשליך לאשפה.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמובן שהודיתי לה (אך נכון שהייתי צריכה לומר תודה, ולזרוק) לצערי אני כול כך ישירה.
    היין והפסלון הוא מנוצרים, בכול אופן שברתי את הפסלון, שפכתי את היין וזרקתי הכול לפח.
    תודה על תגובתך!
    בשורות טובות!
    נוי