פינוי שוכר שמפגר בתשלומים או מזיק את החצר

1. האם יש עילה לדרוש פינוי שוכר מהדירה באם הינו באופן קבוע משלם את דמי השכירות באיחור של כ-10 ימים ושלא בהסכמתי?

2. שוכר המתגורר במבנה הנמצא בחצרי והצמוד לביתי נתפש גורם נזק מכוון לציוד בחצר ויש לי חשש שמא יחזור על כך-האם ניתן לדרוש ממנו להתפנות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1. יש להתרות בו שאם אינו מוכן להתחייב לשלם בזמן שיפנה את הדירה. אם הוא לא עומד בהתחייבות, אתה יכול לדרוש ממנו שיקים מראש שלו ושל עוד ערב שיכול להראות דפי חשבון בנק תקינים של שלושה חודשים אחרונים, או לפנות את הדירה.

2. אם מצאתם הרבה נזקים משמעותיים שנעשו בחצר וכפי הנראה השוכר עשה אותם, ייתכן שניתן לתבוע מהשוכר לפנות את הדירה.

מקורות:

1. איחור מפעם לפעם ודאי שאיננה עילה, אבל איחורים באופן קבוע משבשים את היכולת של המשכיר לנהל חשבון מסודר. לכאורה ניתן להתרות על כך, בדומה למה שכתב הנתיבות בסי' קצ סק"ז שמוכר יכול להתרות בקונה לשלם מיד.

2. בשו"ת דברי ריבות סי' רסא שכתב שאפילו אם השוכר מזיק את הדירה, אין המשכיר יכול להוציא את השוכר לפני הזמן, אלא יתבע את השוכר לשלם את הנזק. אבל, כל זה בנזק שניתן לתבוע אותו בבית דין, אבל אם הוא מזיק הרבה ובדרך כלל אין הוכחות, לכאורה דינו כ'פסידא דלא הדר' שניתן לפטר עובד בתוך הזמן. עיין שו"ע חו"מ סי' שו סעיף ח ובעלון המשפט גליון 32 עמוד ב דין 2.