גוי שהזיז בקבוק יין

בבקבוקי יין שנפתחו השתמשו בחלקם ונשארו בפינת החדר
הגויה העבירה את הבקבוקים מפינה אחת לפינה אחרת והיו אנשים בבית
מה דין היין? ומדוע?
יישר כח.

תשובה:

אם הבקבוק היה מלא עד למעלה, אין להשתמש ביין ויש לשופכו.

במקרה שהבקבוק לא היה מלא עד למעלה, ואין סיבה שהכניס את ידו לתוך הבקבוק, היין נאסר, ובמקום הפסד [כגון שלקח כמות גדולה של בקבוקי יין פתוחים וכדו'] בדיעבד יש להקל.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קכד סעיף יז, ובפתחי תשובה (ס"ק ג).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרבנים רציתי לדעת מה האיסור שיזיז שימזוג או שיפתח ומה הדין עם סגוד אבל משומש ורק מזיז והאם משנה עם אני רואה את ההזזה או לא? תודה מראש

  2. חכמים אסרו לשתות יין שגוי נגע בו או מזג ממנו, טעם האיסור כיון ששתייה אומזיגה משותפת של יין מביאה לקירוב לבבות וחששו שמא יביא הדבר לנישואי תערובת. בנוגע לטילטול יין פתוח ללא נגיעה או מזיגה נחלקו הדעות, השו"ע אוסר את היין בשתייה והרמ"א מתיר אבל רק במקום הפסד ממש. כל יין שנפתח אף שהוא פקוק הוא בכלל דין זה. לא משנה אם ראית.