תוכחה לעומת קיטרוג

מה ההבדל בין להוכיח ישראלי לבין לקטרג על ישראלי? איך מבדילים ומדיקים?

תשובה:

שלום רב

ראשית להבחנה הכללית – תוכחה באה מתוך אהבה ודאגה כנה [אני מוכיח את ילדי שלי ולא אתילדי השכנים…], קיטרוג בא מרוע ושנאה, ומכאן גם החילוק הברור באופי קיומה של התוכחה לעומת הקיטרוג. כאשר אתה מוכיח מישהו אתה פונה אליו בשקט, לא לאחרים ולא לקב"ה, ואתה בא בגישה שדוקא בגלל מעלותיו הוא עשוי לבוא לידי תיקון.