הגעלת כלים לפסח

שלום כבוד הרב,

רציתי מה הדרך הפשוטה ביותר להגעיל כלים לפסח?ואיך מגעילים כלים?

תודה.

תשובה:

שלום רב

הדרך הפשוטה היא לקחת סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות ולמלא אותו במים ולהרתיח על האש, וכשהם מבעבעים בעוד האש דולקת להכניס לתוכו את הכלים הטעונים הגעלה כאשר הם נקיים לגמרי ולא היו בשימוש 24 שעות, לאחר מכן להוציא אותם ולרחוץ בברז. יש כלים שלא מועילה להם הגעלה! אם אינך יודע את הפרטים תוכל לשאול שוב, או לעיין תשובות רבות במאגר השו"ת שלנו יורה דעה הכשרת כלים.

בהצלחה