גלולות לאחר הנישואין

שלום לכבוד הרבנים אני בחורה דתיה שמתחתנת בעוד ארבעה ימים ד בכסליו אני נוטלת גלולות להסדרת המחזור ותפקידן גם למנוע הריון לגלולות קוראים מינס אני ובעלי לא מתחננים כרגע להביא ילד. האם מותר לי להמשיך לקחת את הגלולות ולקיים יחסי אישות או שאסור לנו לשמש עד שנחליט להביא ילד

תשובה:

שלום רב,

אין היתר למנוע היריון ללא כל סיבה, בפרט כשעדיין לא קיימתם מצוות פריה ורביה. האופציה שלא לשמש כלל, אינה רלוונטית, היא לא "נורמלית" בפרט בזוג שזה עתה מתחתנים. וגם כך, אין היתר כל עוד לא קיימתם פריה ורביה.

שיהיה הרבה מזל טוב