פחד להיריון למרות הגלולות

יש לנו 7 ילדים
אשתי שעברה את גיל 42 מרגישה כל כך מותשת וחרדה ואיננה מוכנה להמשיך ללדת .
ההריונות קשים לה מאוד, תהליך ההריון והלידה מכניסים אותה לפחדים נוראים, תוך מאמץ פיזי שכבד עליה.
מעבר לכך הסבלנות שלה בגידול הילדים ובחינוכם בלשון המעטה לא כפי שהייתה בהתחלה.
אני מאוד מנסה לסייע לה, מקלחות, החלפות תמיד עלי…ויש עוזרת בית פעם בשבוע.
ושלא ישמע לא נכון…אישתי גם עובדת ומסייעת בפרנסה וגם עקרת בית במשרה מלאה ורוב ככל עבודות הבית עליה…אך זו לא הסיבה שמפריעה לה.
הבעיה העיקרית היא הפחד, הסבל הפיזי, התהליך, הסבלנות שפגה, מה שאף פעם לא הפריע לה עד כדי כך, אך עם הגיל והשנים נהיה קשה לה מאוד.
חרדתה מגיעה עד כדי כך שלמרות שהיא נוטלת גלולות מניעה איננה סומכת על יעילותן ומרוב יאוש קשה לה מאוד להסכים לאישות. מחשבה על הריון גורמת לה תסכול רב עד כדי בכי ומחשבות לא טובות…
אני מאוד מבין אותה ומזדהה איתה עמוקות. וקשה לי מאוד לראותה בצער כה גדול.
מה עושים ?
לפרוש ? אינני מלאך.
אמצעי שז"ל – מדכא אותי ואת נפשי, מכניס אותי לעצבות אין קץ. מעבר לאיסור ההלכתי…
מתפלל המון לבורא עולם למצוא עצה טובה.
אנא הנחו אותי…

תשובה:

שבוע טוב,

ראשית, אני סבור שכדאי לאשתך לדבר עם רופא או עם איש מקצוע כדי שתרגע מעט. מיליוני נשים בעולם לא רוצות להיריון נוטלות גלולות… אכן לעיתים נדירות ואפילו נדירות מאד, ניתן להרות עם הגלולות. ולרוב זה בגלל שלא נוטלים את הגלולות באופן מסודר ובשעה היעודה. כך שבעצם היא צריכה להבין, שחבל מאד שהסיכוי הקטן כל כך, ישבש לכם את הזוגיות ואת מהלך החיים. בנוס, ניתן לבסוף גם לעשות התקן וכד' או להשתמש גם בפתילות גלוואן. בכל אופן, כדאי לגשת לרופא שימליץ לה על שילוב שיוכל להרגיע אותה.

הרבה הצלחה ורוב נחת מהילידם.