נחיתת בן ישראל בחו"ל ביו"ט שני ועשיית מלאכה בשדה התעופה

שלום כבוד הרבנים

האם מותר לי בן ארץ ישראל לצאת עם טיסה מישראל לכיוון אירופה שהיעד הסופי כאנחת יהיה בעצם כבר אחרי שיצא החג אבל הטיסת הראשונה עם החניית ביניים עדיין חג ולקראת הסוף בערך אחרי השקיעה ולפני הצאת הכוכבים החנייה במקרה שלי (החנייה פרנקפורט גרמניה )

האם מותר לי לעלות על הטיסה השנייה שעדין לא צאת הכוכבים?
האם מותר לי לעשות מלאכה ?
כגון פלאפון ? קניות ? וכו ?

תודה

תשובה:

מותר לנסוע ולנחות באופן זה שאתה נשאר בשדה התעופה. כמו כן מותר לך לעשות שם מלאכה, בפרט שאתה מדבר כבר על הזמן שלאחר השקיעה.

נסיעה טובה.

מקורות:

עיין בספר יו"ט שני כהלכתו פרק ג' הי"א שכתב בשם הגאון ר' שלמה זלמן אוירבך שמותר לטוס באופן שישאר שם עד סוף החג. וראה שם גם בהערה כז בענין עשיית מלאכה שם. אגב, הפער בין השקיעה לצאת הכוכבים הוא מספר דקות, כך שבכל מקרה אתה יכול להמתין לאחר צאת הכוכבים.