הנאה מחילול שבת עקיף

ב ה
הנני גר מול פרק עירוני ערב ערב הוא ניסגר ובבוקר נפתח ע"י עובדי עיריה
האם מותר להיכנס להנות ממנו בשבת

תשובה:

בוקר טוב.

מותר להכנס לפארק בשבת. זה לא נחשב לנהנה מחילול שבת. הן בגלל שההנאה היא עקיפה ואינך נהנה מחילול השבת, גם בגלל שעצם העובדה שעובדי העיריה פותחים את השערים אין זה חילול שבת. (העובדה שהם מגיעים תוך כדי חילול שבת, אינו מחשיב את זה לנהנה מחילול שבת). ויש מי שהחמיר בזה כאשר יש איסור בעצם פתיחת הדלת [מנעול חשמלי או ניטרול אזעקה וכיוצא בזה].

מקורות:

בס' מלכים אמניך עמ' תקכה הובא בשם הגרי"ש אלישיב שאם גוי פתח דלת באיסור – על ידי כרטיס מגנטי וכיוצא בזה, מותר להכנס למקום, כיון שאין כאן אלא הסרת מונע ולא הנאה ממעשה אסור ממש, אולם, בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ב סי' עא החמיר בזה. ומכל מקום גם לדבריו אין להחמיר אלא באופן שבפתיחת הדלת עצמה עבר איסור, אבל אם בא על ידי רכב והמנעול עצמו הוא פשוט ומותר לפתיחה בשבת, נראה שהכל מודים שאין בכך חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1