שותפות יהודי וגוי בעסק הפתוח בשבת

יש לי חבר שעובד בשבת ואני רוצה למעט אצלו באיסור עד כמה שאפשר האם יש איזה אפשרות ע"י שותפות אם גוי וכו'
אם אפשר תשובה ברורה הלכה למעשה.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני ניתן לעשות חוזה עם גוי שהמסחר בשבת הוא כולו שלו, ובתמורה הוא עובד גם בשאר ימי השבוע וכיוצא בזה, בתנאי, שהדבר ידוע ומפורסם ללקוחות, והיהודי אינו נוכח בבית המסחר בשבת, שאם לא כן יש כאן חשש של מראית העין. על החוזה להיות תקף מבחינה משפטית. הרחבה על דין זה ופרטיו ראה כאן בהרחבה.