שימוש במגבונים לחים בשבת

שלום עלכם
בשבת שאדם נצרך לנקביו לעשות גדולים ובשביל לתנקות
יש לו 2 אופציות בילבד 1. להתנקות עים נגבונים 2. נייר טאולט רטוב אחרת אסור להיתפלל או דבר שבקדושה.
האים אחת מהאפשרויות מותרת או שיש סוחט או בורר
תודה רבה וחג פסח כשר ושמח א.ב.ש

תשובה:

שלום רב.

לא כל כך הבנתי מדוע אין לו אופציה להתנקות בנייר יבש או לחילופין לשטוף היטב את אותו מקום במים ולנגב במגבת או בנייר.

לעצם הענין גם המגבונים אסורים בשימוש וגם הטישו הרטוב, ואין הבדל ביניהם, בשעת הדחק אולי יש מקום לסמוך על המתירים שסברתם שאין צורך בסחיטת המגבון והשימוש בו הוא רק במים שעל גביו. יתכן גם שאם המגבונים הם מבד יש עדיפות לשימוש בנייר שאין בו איסור של מלבן כל כך כיון שאינו בגד.

מקורות:

על השימוש במגבונים בשבת, ראה ס' ארחות שבת בירורים שבסוף חלק א שאוסרים, ולעומתם בשו"ת מנחת אשר ח"א מהגר"א וויס שמתיר.