יין נסך במיץ ענבים – מדוע מספיק פקק אחד?

בס"ד שלום רב לכל הרבנים
בענין תשובתכם לשאלתי שיש דין יין נסך במיץ ענבים עפ"י המבואר ביורה דעה קכג יז
אזי איך יתכן שלאלו המיצי ענבים שהם מאה אחוז מיץ ענבים ללא תהליכים ותוספות
היינו ללא בישול או פיסטור כגון 'בית-סבא' של יקבי ציון וכיוצא בהשגחת הבדצי"ם
אין להם אלא פקק אחד הנחשב רק לחותם אחד?

תשובה:

שלום רב.

הערתך יפה. הסיבה לכ היא משום שלא ניתן בשום אופן להוציא מהיין ללא פתיחת הפקק הכרוכה בהפרדת הטבעת, ובאופן זה שיש סימן ברור שהבקבוק לא נפתח לא צריך חותם בתןך חותם.

מקורות:

ראה ס' הכשרות פרק יט הערה קכט.