הפרדת גביעים בשבת

האם יש בעי' בשבת לחתוך את ה"יוגורטים" בינהם משום מחתך. והאם מותר לפתוח הפלסטיק שעליו שה"ה כמדביקה. משום טעם הנ"ל.

תשובה:

נחלקו הפוסקים אם יש בזה איסור משום מחתך או לא.

מקורות:

ראה בספר אורחות שבת (ח"א עמוד שסב) שהביאו בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שאסר משום מחתך, וגם משום מכה בפטיש. אולם דעת הגרז"ש אויערבאך זצ"ל שאין בזה משום מכה בפטיש משום שנין להשתמש בזה גם בהיותו מחובר, וגם אין בזה משום מחתך משום שאין בכוונתו אלא להפריד אותו מהשני, ולאו דווקא בייה חתוך מדוייק.