נדר לצדקה ואינם צריכים את כל הסכום

אדם החליט לתרום סכום מסוים לתיקון ס"ת. בסופו של דבר הספר תוקן על חשבון תורם אחר, והשאלה: על איזה מטרות צדקה הוא יכול להוציא סכום שנשאר.

תשובה:

שלום רב.

נראה שהכסף שייך לבית הכנסת ויש להוציאו לצרכיו.

מקורות:

ראה ס' אהבת צדקה עמ' תל בשם הגרי"ש אלישיב, לענין איסוף מעות לצרכי הכנסת כלה ואספו יותר מהנדרש, וכגון שאספו לצרכי חולה ולבסוף בית החולים נתן הנחה על ביצוע הניתוח, שהכסף שייך לחולה וליורשיו. ואף כאן, בית הכנסת זכה בכסף ויכול לעשות בו ענינים אחרים כפי הנדרש.