סירים חלבי ובשרי העומדים סמוכים על גבי האש

שלום מה הדין כאשר מבשלים על הגז סיר בשרי עם בשר פתוח שמעלה אדים ולידו מתחמם קומקום חלב גם כן פתוח ויש אדים משניהם וכן מה הדין כאשר מעל הגז יש תחתית של ארון מעץ שספוגה בשומן של כל האוכל האם מותר לחמם סיר עם חלב כאשר עולים ממנו אדים עד אותו עץ ושמא זה יוריד אדי בשר

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין גם אם שני הסירים עומדים אחד ליד השני ושניהם פתוחים ומעלים אדים אין בכך איסור, כיון שהאדים עולים בעיקר למעלה, ואינם מתפשטים בקדרה הסמוכה. כמו כן אין איסור בכך שאדים אלו נבלעים בארוך למעלה , כיון שבאותה שעה הם כבר מתקררים מהאויר, ואין לחשוש שמא יוציאו טעם בשר ויכנס טעם זה בחלב ולהיפך, אולם לכתחילה צריך להקפיד לכסותם.

מקורות:

ראה רמ"א יו"ד סי' צב סעי' ח בשם איסור והיתר, ובכף החיים שם אות קב. וע"ע ס' מעדני השולחן שם.