טבילה בראש השנה

אשתי אמורה לטבול במוצאי יום א' של ראש השנה = ערב היום השני. איך ומתי עושים הכנות, ואיזה? אנו מתארחים בזמן הזה בישוב אחר. מתי טובלת כך שלא תמשוך עודף תשומת לב?

תשובה:

שבוע טוב.

צריך לרחוץ ולחפוף בערב ראש השנה ולסדר את השערות היטב שלא יסתבכו, ועד הטבילה יש ליזהר שלא להתעסק עם דברים החוצצים, ואם התעסקה בהם צריכה לרחוץ עצמה מיד.

ובזמן הטבילה צריכה לעיין היטב שוב ולבדוק בכל גופה ושערותיה שאין בהם דבר החוצץ, ותדיח את בית סתריה ובית קמטיה במים חמים, ותחצוץ שיניה קודם הטבילה.

לענין זמן הטבילה, יש למצוא את הדרך לטבול באופן שלא יהיה הדבר ניכר לבני השפחה, והזמן הטוב לכך הוא בזמן שהולכים לתפילה. וראה כאן שגם אם אין אפשרות להסתיר אין לדחות את הטבילה מחמת כך.

כתיבה וחתימה טובה.