כתם בצבע ורוד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני טבלתי לפני שבוע ובימים האחרונים הופיעו סימנים של דם אבל בצבע ורוד ולא אדום ולאחר מכן במשך 3 ימים רצופים יש כתמים חומים על התחתונית ועל הנייר טואלט האם אני אסורה לבעלי? מה עליי לעשות.
תודה

תשובה:

שלום רב.

כתם בצבע ורוד, לדעת חלק מהפוסקים אינו מטמא. אולם לא ניתן להקל בזה ללא ראיית רבף מאחר שההבחנה בין ורוד לאדמדם היא דקה ביותר. כמו כן, בנודע לגווני החום, יש שיטות ומסורות שונות, ובכל מצב של חום כהה יש להראות לרב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למעשה בורוד ממש לא מקילים חלילה, אלא בנוטה לורוד, וההבדל ביניהם דק עד מאוד ורק מומחה גדול ובעל נסיון רב ידע להבחין בין הדברים, מקור לחילוק זה ראה במשמרת הטהרה פרק ב הערה 4.