טבילה אחרי לידה

שלום רב
ב"ה ובשעה טובה נולד לנו בן זכר האם יש הגבלה מיוחדת על זמן הטבילה של האשה שנית הרפואה ממליצה לקיים המצווה כששה שבועות לאחר הלידה האם ההלכה מכירה בזה או אין לייחס שום חשיבות להמלצה זו עד כמה שזה מול מצוות עונה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

ההלכה מכירה גם כן בדעת הרופאים, ולכן ההוראה היא לא לטבול עד שיעברו ששה שבועות מהלידה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    בהמשך לשאלה האמורה לגבי טבילה לאחר ששה שבועות.
    האם ניתן לספור 7 נקיים שבוע לפני הטבילה ופשוט לחכות עד לזמן הטבילה או שצריך לדאוג ש 7 נקיים יסתיימו בסיום שש השבועות.
    תודה רבה

  2. לכתחילה כשאין סיבה מיוחדת אין לאחר את הטבילה, שכן יש בכך ביטול מצות פריה ורביה ומצות עונה, אולם, אם יש לכך סיבה מיוחדת רפואית וכיוצא בזה, ניתן לאחר אף שהיא מרוחקת מהשבעה נקיים.