סיכם בעל פה למכור את הדירה והקונה גרם שהמוכר יחויב בתיווך

שלום הרב
שאלתי היא בדיני הגינות במכירה
הסכמתי למכירת ביתי עם קונה. התברר לאחר מכן שהוא עקף את המתווך שלי.
האם אפשרי לבטל ההסכם (שלא נחתם) בעל פה. בגלל חוסר יושר של הקונה?
אציין שהמחיר שנתתי לו היה נמוך משום שחשבתי שאין לי תשלום תיווך ועכשיו מסתבר שיש.
שנית האם אני אני יכול לומר לו גם אם ירצה לשלם יותר שאיני מעוניין למכור לו בגלל ההונאה שעשה?
תודה

תשובה:

הנך רשאי לבטל את ההסכם בעל פה.

מקורות:

למוכר יש טענה של 'מקח טעות'. גם אם הטענה לא הייתה מתקבלת בקניין גמור, ודאי שהיא מתקבלת כאשר כל האיסור הוא 'מחוסר אמנה' שלדעת חלק מהפוסקים (עיין רמ"א חו"מ סוף סי' רד) מותר לחזור אפילו אם השתנו המחירים בשוק.