מי ראוי להיות שליח ציבור

אדם החשוד על ניאוף עם אשת איש, האם מותר לו להיות ש"צ

תשובה:

שלום רב.

אדם אפילו אם חטא בעבירה בוודאות אם עשה תשובה יכול להיות שליח ציבור, ובתעניות ציבור ובימים נוראים יש להחמיר בזה, ואם שקוע בחטא אין למנותו אפילו באקראי. יכולים להיות שליח ציבור אף בימים נוראים ות"צ.

מקורות:

שולחן ערוך סי' נ"ג סעיף ד' וה' ובמ"ב שם ותשובות והנהגות חלק א' סי' צ"ט.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לשואל הנכבד,
    איני מכיר את האיש שאתה מדבר עליו. אבל ככלל, צריך מאד להזהר משמועות. בהלכה ישנם כללים ברורים מתי האיש נחשב ל"נטען על אשת איש", (ראה שו"ע אבה"ע סי' יא). כל זמן שהוא לא הגיע לרמה הזו, דיבורים מהסוג שאתה מדבר עליהם הם בגדר מוציא שם רע!

  2. מה אתה רוצה ממנו?מוציא שם רע פירושו שהוא מפרסם שפלוני חטא, או חשוד בחטא.
    והוא לא אמר שם של אדם ולא פירסם, אלא רק שאל שאלה.
    ובכל מקרה, אדם שחשוד בכאלה דברים , או שאפילו מרננים עליו , אני – לא הייתי רוצה שיהיה שליח שלי כחלק מציבור.

  3. אין כוונתי שהשואל עובר בשאלתו חלילה על איסור הוצאת שם רע, אלא ששמועות כאלו פעמים רבות אינן מבוססות כלל, ויש בהן כדי לחסל משפחות לחינם, והדבר צריך זהירות יתירה ללא כל קשר לשאלה המדובר כאן.