לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חזן שלא אמר פתח אליהו

שאלה:

מי שלא קרא פתיחה אם יכול להיות שליח ציבור. כי בתוניס רבי חיים מאדאר המרא דיאתרא ע"ה לא היה מרשה למי שלא קרא פתיחה לעבור לפני התיבה תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין מניעה לאדם שלא קרא את הפתח אליהו לגשת לעמוד, העיקר שהוא התפלל כפי סדר התפילה בקטעים המחוייבים. המנהג שציינת כנראה היתה הוראת שעה משום שרעה אצל בני המקום זילזול אמירת הפתיחה וכדומה.

שבוע טוב.