האם צריך להמתין לעשרה לחזרת הש"ץ של מנחה

לרבני ודייניבית ההוראה דין שבוע טוב ה' עליכם תחיו אני אלימלך שלום מתפלל בבית כנסת של העדה הטריפוליטנית/תוניסאית (אני מרוקאי ) מטריד אותי עניין הגדרת תפילה בציבור אנחנו מניין מצומצם לפעמים 10 מתפללים לפעמים עד 15 מתפללים שליח הציבור כאשר מגיע לגאל ישראל הוא ממתין שיהיו 9 מתפללים איתו שעומדים בתפילת עמידה ורק לאחר מכן מתחיר גאל ישראל ה' שפתיי תפתח' ולאחר שהשליח סיים את תפילתו ועושה את שלושת הצעדים הוא שוב ממתין שיהיו 10 התפללים שסיימו עמידה שאלתי היא לגבי תחילת התפילה אם צריך להמתין ל-10 מתפללים שסיימו עמידה האם צריך להמתין שיהיו 10 מתפללים שסיימו עמידה האם רוב מניין לא מספיק. תודה ממני הממתיו לביאת הגואל במהרה בימינו אמן

תשובה:

שלום רב.

לחזרת הש"ץ יש להקפיד לכתחילה שיהיו תשעה עונים, רק בשעת דחק גדול מאוד אפשר להקל בצירוף אחד נוסף שמתפלל עדיין.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קכד סעיף ד' וסי' נה סעיף ו' ובפוסקים האריכו לבאר הסתירה שבין הדינים, ונאמרו בזה כמה דרכים, ומכולם עולה שלכתחילה לחזרת הש"ץ יש להקפיד על תשעה שומעים.