לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם ששינה מהברה אשכנזית לספרדית

שאלה:

שלום

אשכנזי ששינה את ההברה שלו מלשון הקודש לעברית
על איזו הלכה הוא עובר?
והאם הוא יכול לגשת לעמוד לשמש כשליח ציבור בבית כנסת אשכנזי?
ואם בכל זאת רוצה לגשת, האם יש למנוע ממנו?
ובמידה והוא ניגש, האם הציבור יוצא ידי חובה? איך על הציבור לנהוג?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ההברה שאתה מכנה עברית היא בעצם הברה ספרדית, ומי שמשנה, מלבד מה שעובר באל תיטוש תורת אמך, הרי שלפי מסורת אבותיו הוא משבש ומסרס את התפילה וחבל… כאשר הוא עושה זאת גם בשם ה' סבר החזון איש שאינו יוצא ידי חובתו, כי שם אדנות כפי שמבטאים בהברה ספרדית, לבני אשכנז הוא מילה של חול – אדונים שלי… לגבי לגשת לפני העמוד הכל תלוי במנהג המקום, ברוב בתי הכנסת האשכנזיים החרדיים מקפידים על כך ביותר שלא יגש אדם שלא לפי הנוסח של המקום, אבל הציבור מצד עצמו לא צריך להקפיד על כך כיון שכל אחד מתפלל לבדו, ולא הקפידו על כך ביותר אלא בקריאת התורה ובפרט בפרשת זכור, ולא לענין ש"ץ, אלא כמובן מצד סדרי בית הכנסת.

בפרט, שמריבה והלבנת פנים חלילה היא הדבר הכי נורא שיכול להיות.