לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חזן ששולח את ילדיו לבית ספר מעורב

שאלה:

שלום וברכה, הרב עובדיה יוסף זצ"ל כותב אדם שבניו לומדים בבית הספר מעורב בנים ובנות אסור לו להיות חזן וכל שכן חזן קבוע. מה דעתכם על זה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רוצה להכנס לכללים כאלו שעלולים לגרום למריבה בבית הכנסת… מה גם שאינני יודע באיזה בית כנסת מדובר מי המתפללים מה הלך הרוח במקום, וכו' זו הכרעה תמיד רק לרב המקום שהוא ינהיג וינווט. אבל ברור לעצם הענין שאדם שמכניס את ילדיו לבית ספר מעורב הוא חוטא ומחטיא אותם בהכרח ואין סיכוי שיקבלו שם חינוך לתורה ויראת שמים, והוא חוטא בזה לחובתו הכי בסיסית לחנך את ילדיו באופן שבורא העולם מצפה ממנו! הקב"ה נתן לנו פקדונות נשמות טהורות כדי שנעשה הכל כדי להעמיד את הדור הבא של יהודי שומרי מצוות יראי ה' בעולם שזה עיקר תכלית הבריאה, והוא מקלקל אותם בידים… לא הייתי רוצה להתפלל במנין שהחזן עושה מעשה כזה… בכלל יש למצוא בית כנסת בו המתפללים יראי ה', מתפללים לאט וברצינות, יש שיעורי תורה ככל שניתן, ואוירה מרוממת ומקרבת.

בהצלחה רבה מאוד.