אם צריך לחשוש לפירורי הלחם המונחים על המסועים במאפיות

הרב זריצקי מורה שלא צריך להקפיד על קמח שנטחן לאחר הפסח, היו שטענו [הרב חיים כץ חיפה] שיש בכל המאפיות פירורי לחם ע"ג משטחי המכונות במכוון בזמן אפיית הלחם, וצריך לחשוש שהם מלפני פסח, האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

אין כל בעיה בפירורים. הרב קרליץ התייחס היום בעיתון יתד נאמן לחומרות של הרב כץ וכתב שקמח אינו חמץ. וודאי אם מכרו חמץ כדת וכדין אין בעיה ולכן אין בעיה בפירורים. אפילו אם זה מלפני פסח.

הרב יוסף זריצקי