קוביה הונגרית בשבת

האם מותר לשחק בקוביה הונגרית בשבת (בורר)?

תשובה:

מועדים לשמחה.

מותר לשחק במשחק קוביה הונגרית בשבת בגלל שהחלקים עומדים על מתכונתם ואין צריך לחברם כדי ליצור את צורתה המושלמת של הקוביה. אמנם אם נוצרת תמונה מחמת סידור הקוביה אין לסדרה בשבת.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק ט"ז סעיף כ"ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחרים טוענים שכשבורר את המשבצת של הצבע השונה ועסוק לסדר את הצד הזה הרי הוא עובר על איסור ברירת פסולת של בורר בשני מינים, האם סברא זו נכונה?

  2. סברא לא נכונה, הכל חטיבה אחת, ואם יראה שבדיוק יצא טוב בצד השני ימהר לסדר אותו קודם, כך ששום דבר כאן אינו פסולת לענ"ד.