אוכל לשרקנים לפסח

האם יש כשרות לאוכל לשרקנים בפסח?
התערובת בכל השנה כוללת שעורה.
לדברי בעל החנות (שאינו דתי) אפשר לקנות תערובת אספסת שכשרה לפסח, אולם אין עליה חותמת כשרות.
האם אםשר להתבסס על הרכיבים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לשרקן מותר לאכול חמץ לי אסור לתת. העצה של אספסת היא טובה. אבל ישנה עצה עדיפה לדעתי, למכור במכירת חמץ את הכלוב  וגם את השרקן  כשאני שם לו תערובת היא עדיין לא חמץ והשרקן מערב מים עם התערובת וזה מותר כיון שהשרקן שייך לגוי.

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א. תודה רבה
    ב. הרב סומך על כך שהשעורה הכלולה בתערובת הרגילה לא באה במגע עם מים ואינה חמץ. זה בוודאי כך?
    ג. הערה מעשית: השרקנים רגילים להעיף לצדדים את הנסורת והתערובת שלהם, כך שאם מוכרים לגוי צריך למכור גם את סביבת הכלוב או לסגור אותו בפינה כל שהיא.

  2. אני לא לגמרי מבינה.
    כשאני מוכרת את לגוי את הכלוב לעם השרקנים שלי, אני עדיין יכולה להאכיל אותם מדי יום כרגיל או שיש בעיה עם זה?

  3. דברי הרב זריצקי הנ"ל אמורים באופן שהתערובת עצמה אינה חמץ, והשרקן הוא שגורם לה להחמיץ על ידי המים, ובאופן זה הוא התיר כאשר הכל מכור לגוי, אבל אם יש חשש חמץ בעצם התערובת ואין לי מושג בענין זה, אסור. אני הייתי מחפש אוכל שאינו חמץ אלא קטניות אני בטוח שיש.