שימוש בכפפות העשויות מעור חזיר

ישנן כפפות עבודה שניתן לקנות בכמה שקלים בכל חנות כלי עבודה (בשפה עממית "חנות טמבור"). העניין הוא שכפפות אלה עשויים מעור חזיר.
האם יש איסור ללבוש אותם?
וגם אם מותר ללבוש אותם,
כשמשתמשים בכפפות חדשות מהמפעל, יש עליהן עדיין "פירורים" של עור, אשר נשאר על הידיים בזמן העבודה, ואח"כ שמים את הידיים בלי כוונה בפה ועלולים להכנס פירורים כאלו לפה, או שמושכים עם השינים את הכפפות מהיד כדי להוריד את הכפפה (מדובר על אופן עבודה טבעי של זמן ממושך שבו לובשים ומסירים את הכפפות לסירוגין מספר פעמים). האם יש בעיה הלכתית עם זה ?

תשובה:

שלום רב.

מותר ללבוש כפפות אלו ואין לחשוש לפירורים וכדו' הנשארים על הידים, מכיון שלאחר שעשו מעור זה כפפות ועיבדוהו, נעשו כעץ בעלמא ואין לחשוש למה שהיו בעבר.

מקורות:

שו"ת דברי מלכיאל חלק ה' סימן רס"ו.