רוטב דג באורז – האם מותר לאכול עם בשר?

שאלה:

שלום לרב
ערבבנו אורז עם כף שהיה עליה מהרוטב וקצת מהעור של הדגים (כי ערבבנו איתה את הדגים) האם אסור לאכול את האורז הזה עם הבשרי ביחד
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

במידה ויש פי שישים כנגד הרוטב ואני מניח שיש פי שישים, מותר לאכול עם הבשר וזה בטל.

מקורות:

בט”ז סע’ קטז ס”ק ב כתב שחמירא סכנתא מאיסורא ואין הדגים בטלים בשישים, אולם, הש”ך וכנסת הגדולה שם כתבו שמועיל ביטול בשישים, וכן דעת רבים מהאחרונים, ראה שבות יעקב ח”ב סי’ קד, חתם סופר יו”ד סי’ קא חוות יאיר סי’ סד, מהרש”ם ח”ג סי’ רפח ועוד רבים. אמנם בלקט יושר עמ’ 6 מובא שהתרומת הדשן החמיר בזה