כף עם רוטב בשרי בתבשיל דגים

שאלה:

השתמשתי בטעות בכף שהייתה בסיר בשר, ואחר כך הכנסתי את אותה כף לסיר שלם בו יש דגים וירקות. האם שאכלתי מהדג אני בשרי? והאם התבשיל של הדג והירקות אסורים באכילה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי האם אתה בשרי, אתה לא בשרי, כיון שמדובר רק במעט ליכלוך על הכף ולא במאכל בשרי, ראה ש"ך סי' פט ס"ק יט.

לגבי הנדון האם יש בעיה של בשר ודגים, אנחנו נוקטים שאם יש פי שישים במאכל כנגד המעט רוטב שהיה בכף זה בטל והדגים לא נאסרו.

מקורות:

בט”ז סע’ קטז ס”ק ב כתב שחמירא סכנתא מאיסורא ואין הדגים בטלים בשישים, אולם, הש”ך וכנסת הגדולה שם כתבו שמועיל ביטול בשישים, וכן דעת רבים מהאחרונים, ראה שבות יעקב ח”ב סי’ קד, חתם סופר יו”ד סי’ קא חוות יאיר סי’ סד, מהרש”ם ח”ג סי’ רפח ועוד רבים. אמנם בלקט יושר עמ’ 6 מובא שהתרומת הדשן החמיר בזה