בעל חי שטעם מהפאי…

שאלה:

שלום, אני ואישתי רוצים להכין פאי אך החזיר של השכנים בטעות ליקק את הפאי, האם זה עדיין כשר? (אל תשאל איך זה קרא זה מסובך)

תשובה:

אם הרוק שלו עדיין על המאכל זה אסור באכילה כדין היוצא מן הטמא טמא, אבל אם חתכתם את החתיכה שליקק מותר לאכול את השאר. אכילה מדבר שאכל עכבר או חתוך יש בה סכנה של שכחה, כמבואר בהוריות יג ע"ב, ויש שהחמירו גם במה שאכל כלב, ראה שמירת הגוף והנפש חלק א עמוד סו. אבל לא בשאר בעלי חיים.