גידול ארנבות ובעלי חיים טמאים לצורך טיפול ושיקום ילדים

שלום וברכה

אנחנו משפחה חסידית , ויש לנו מצוקה עם הילדים במשפחה והמליצו לנו על חיות טיפוליות שיעזרו לילדים להשתקם . ואנחנו צריכים היתר להביא ארנבות טמאות הביתה . והשאלה האם זה בסדר איך עושים את זה? אם בכלל מותר וכו'

תשובה:

אף שיש אוסרים לגדל ארנבות בביתו כיון שהם טמאות, אך אם יש בכך צורך רפואי לילדים מותר לכתחלה.

מקורות:

בשו"ת חסד לאברהם יו"ד סי' ט' כתב שאסור לאדם לגדל ארנבות בתוך ביתו (אמנם כתב שם הטעם מפני שרובם מגדלים אותם לאכילה), וכן כתב בשו"ת לבושי מרדכי מהדו"ת יו"ד סימן ג'. אך כיום שרובם מגדלים אותם לנוי ולהשתעשע בהם מסתבר שמותר לגדלם. ויעוי' גם בשו"ת יכין ובועז חלק ב' סימן כ"ה שהתיר לסחור בקופים, וכן כתב בברכי יוסף יו"ד סי' קי"ז סק"ב (בשיורי ברכה) לגבי ציפורים המנגנים, ולצורך שיקום ילד במצוקה על אחת כמה וכמה שמותר ואף ראוי לעשות זאת כדי לסייע לו, וכשם שמצינו היתרים רבים לחולה שאין בו סכנה באיסורים דרבנן גמורים, וכ"ש כאן.