אם מותר לגבר להשתמש בבושם ודורוראנט של נשים

האם מותר לאיש לשים דאדורנט וכדו' שכתוב על זה שזה לאשה או שיש פה איסור לא ילבש.

תשובה:

שלום רב.

בושם המיוחד לנשים גבר המשתמש בו עובר על 'לא ילבש', אך אם משתמש בדורדוראנט להעביר הזיעה ואינו מפיץ ריח המיועד דוקא לנשים אין בזה איסור.

מקורות:

ר' בספר צניף מלוכה על דיני לא ילבש בעמוד רפ"ד הביא מכתב מבעל הרבבות אפרים שאסור להשתמש בבושם של אשה ועובר בזה משום לא ילבש, ועי' שם בעמוד צ"א שהביא דברי הפוסקים לענין שימוש בסבון המיוחד לאשה שיש בו ריח עז, ר' בשו"ת אז נדברו חלק ד' סי' ל"ז ובשו"ת באר משה סי' ק"כ.