סבל בעולם הזה

שמעתי שלמי שקיבל שווץ מוחי והוא בתרדמת כמו שאומרים "צמח" כמה שנים,עושים לו את זה משמיים כדיי שהוא יהיה בגן עדן.זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

שאלת הסבל בעולם היא מהשאלות הקשות ביותר שיש לנו על הנהגת האלוקים את עולמו. שאלה זו נידונה באריכות בספר איוב ובספרים רבים נוספים. את מבינה, אם כן, שקשה לענות עליה במספר שורות. אם שאלה זו ושאלות דומות מעניינות אותך, נוכל להפנות אותך לשיעורי תורה, לחומרי קריאה או לחברותה טלפונית כדי ללמוד את הדברים.

ובכל זאת כמה מילים:

לפעמים נגזר על האדם לסבול כדי לכפר על מעשים רעים שעשה. הסבל הזה יכול להיות אחרי מותו, בעולם הבא ויכול להיות בעולם הזה. הסבל בעולם הזה, גם אם הוא קשה וארוך, הוא תמיד מוגבל בזמן וקל יותר עבור האדם. לכן, אדם שצריך לכפר על חטאיו, עדיף עבורו לסבול בעולם הזה. במקרה כזה, נכון מה ששמעת ששבץ בעולם הזה חוסך סבל בעולם הבא.

כאמור, יכולות להיות סיבות נוספות לסבל ובמקרים אלו, התשובה מורכבת יותר.

כל טוב