מיטה יהודית

מיטה יהודית כאשר הגב שלה הוא אחד והמיטות נפרדות יש ביניהן מסילה שמחברת שעליה הן זזות האם זה תקין או עדיף הפרדה מוחלטת לגמרי??

אנחנו לא יודעים מה לקנות נשמח להכוונה.

תשובה:

כאשר ארגזי המיטות [דהיינו המדף שעליו מניחים את המזרונים] נפרדים לגמרי, הגם שמחוברים על ידי מסילה, ישנם דיעות בין הפוסקים אם נחשבים למיטות נפרדות, ומשום כך מן הראוי לקנות מיטות שאין ביניהם חיבור כלל.

מקורות:

מדברי הפוסקים (תשב"ץ ח"ג סי' מב, לחו"ש (סי' קצה לחם ס"ק יח, חכמ"א ועוד) נראה שיש בכך בעיה מחמת שיש חיבור בין המיטות, והחיבור אינו חיבור של קבע בבנין, אולם מדברי כמה מהפוסקים (עי' פ"ת סי' קצה ס"ק יא) שאם ניכר שהם שתי מיטות הגם שיש איזה שהוא מקום שיש חיבור, אם החיבור לא מביא לידי כך שיוכלו לגעת זה בזו אין איסור, ומאחר והדבר תלוי בדעות הפוסקים יש להחמיר, כפי שנראה בבית יוסף (סי' קצה ס"ו) לגבי דין זה שהגם שהביא מחל' הפוסקים בדין שינה במיטה אחת במצעות שונים, מכל מקום כתב לאיסור בספרו בשו"ע, כיון שעל כגון זה כתב התשב"ץ שיש להתרחק, ואפילו באבילות שמותר לישון עמה כל אחד בבגדים שלו, כתב השו"ע להחמיר שלא לישן במיטה אחת משום "לך לך לנזירא סחור סחור" עי' בשו"ע יו"ד סי' שפג ס"א.‎