חיוב קריאת מגילה ביום ובלילה וחיוב שאר מצוות הפורים ביום בלבד

לכבוד הרב שלום רב,
יש לי שתי שאלות:
1. למה רק בפורים קוראים את המגילה גם ביום וגם בלילה?
2. למה את כל מצוות היום של פורים עושים ביום ולא יוצאים ידי חובה בליל חוץ מקריאת מגילה?

תשובה

שלום וברכה

הגמרא במסכת מגילה [ד] מביאה שתי דרשות, שלומדים משם שצריך לקרוא את המגילה גם ביום וגם בלילה, ר' יהושע בן לוי אומר שזה נלמד מהפסוק שכתוב אלהי אקרא יומם ולא תענה ולילה ולא דומיה לי. ויש אומרים שזה נלמד מהפסוק שכתוב למען יזמרך כבוד ולא ידום ה' אלוהי לעולם אודך, וביאר רש"י למען יזמרך כבוד בלילה ולא ידום ביום.

וכל דרשת הגמרא הוא רק ביחס לקריאת המגילה אבל ביחס למצוות האחרות של היום אין לנו מקור שנוהגות בלילה.

אולם יש לציין שהרמ"א בסימן תרצ"ה סעיף א' כתב שיש מצווה להרבות קצת בסעודה גם בלילה.