לכוון לפני שבת מערכת הקלטה שתקליט את תפלות החג

ב"ה
מישהוא הביא לי לערוך קובץ שמע תפילת יום הכיפורים שהוקלט כפי הנשמע ביום הכיפורים עצמו וזה ברור לי שהם אנשים יראי השם שלא הקליטו זאת בידיים אלא כפי הנראה השאירו את המקליט פתוח מלפני יום הקדוש (ויכול אפי' להיות שבלא יודעין הוקלט דבר זה ורק אחרי יום הקדוש הבחינו בזה). ובזה ברצוני לדעת א' האם זה דבר מותר לכתחילה? ואם לא האם מותר לי לערוך אותו בשבילו?

תשובה:

המעשה שנעשה להקליט את תפילות שליח הציבור ביום הכיפורים, הינו מעשה שלא יעשה, ויש לגעור במי שעשה כן.

אולם לאחר מעשה, מותר, ובוודאי לאדם אחר שלא עשה זאת ולא נעשה לצורכו, ליהנות מהקלטה שנערכה מהקלטה זו.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' שיח ס"א.