הדלקת אור על ידי גוי בשבת לצורך תינוק

אם קופץ החשמל בשבת, והדבר עשוי למנוע מאם להעניק טיפול לבנה התינוק, האם יש בכך די עילה לאמירה לעכו"ם להחזיר את האור? האמא דואגת שהיא לא תוכל להאכיל את בנה כמו שצריך, שאלות של תנוחת שינה, ואולי גם שאלה של פחד התינוק עצמו.
אם מותר, האם צריך להקפיד על רמיזה, או שניתן לבקש מגוי בשפה ברורה?
כיון שהגוי הרים את הקפיץ, האם מותר ליהנות מן האור בחדרים אחרים, או שצריך להקפיד שלא ליהנות מן האור מעבר לצורכי התינוק (צריכים להיזהר שלא להיכנס לחדרים שיש בהם אור, או לומר לו להוריד מתגים לפני שמחזיר את החשמל)?
תודה רבה.

תשובה

1. במקום שיש חשש שהתינוק יפחד מהחושך, או במקום שצריך אור כדי לטפל בתינוק, מותר לומר לגוי (אפילו בצורה ברורה) להדליק את האור בשבת.

2. כשאומרים לגוי להדליק את המתג הראשי כדאי לומר לו שמטרת ההדלקה היא בגלל שחשוך בחדר של התינוק ואתה רוצה שיהיה שמה אור, ובאופן כזה מכיון שמטרת הגוי כדי שיהיה אור בחדר של התינוק, גם אם בהזזת המתג נדלקים עוד אורות ומכשירי חשמל, אין בזה בעיה.

מקורות

רמ"א סימן שכ"ח סי"ז.